ο καθρέφτης.

Και κάπως έτσι, ένα βράδυ έμελλε να γεννήσει το είδωλο της στα φασκιά ενός παλιού καθρέφτη.

Ήταν ένας καθρέφτης κειμήλιο.

Της τον είχε χαρίσει η μάνα της και σε εκείνη με τη σειρά της, της τον είχε δώσει η δίκη της μάνα.

Η προγιαγιά της, είχε γράψει σε κάποιο ημερολόγιο (είχε τόμους

) πως αυτόν τον καθρέφτη τον είχε κουβαλήσει από το σπίτι τότε που έτρεχαν να σωθούν, τον είχε χώσει σε μια βαλίτσα μαζί με κάτι ρούχα.

«Πάνω στον πανικό της τον είχε πάρει μαζί;»

«όχι! Ήταν γαμήλιο δώρο της μάνας της, τον ήθελε μαζί της».

Μα τι το τόσο ξεχωριστό έχει πια αυτός ο καθρέφτης; Σίγουρα είχε δει γυναίκες και γυναίκες.

Σίγουρα, γυναίκες και γυναίκες είχαν δει μέσα από αυτόν.

Το θέμα ίσως είναι ακριβώς αυτό.

Βλέπετε, αυτός ο καθρέφτης είναι δεμένος με βαθιά μάγια,

αόρατα μα ανεξίτηλα χαραγμένα είναι τα γράμματα της μοίρας πάνω του, εκεί στο κέντρο του κάτοπτρου, «σα κοιτάξεις δεν θα δεις, σαν όμως τολμήσεις να δεις θα έχεις κοιτάξει».

Για χρόνια δεν καταλάβαινε, για χρόνια δεν κοιτούσε.

Εκείνο το βράδυ, έμεινε εκεί σιωπηλή και δεν πήρε τα μάτια της από το κέντρο του ειδώλου της, που φιλοξενούσε ο μαγεμένος καθρέφτης, βούτηξε μέσα του και περιφέρθηκε σε χρόνους άχρονους, σε τόπους άτοπους. Έμεινε εκεί για πολλή ώρα. Έμεινε εκεί και δάκρυσε, έμεινε εκεί και γέλασε. Και έπειτα από εναλλαγές συναισθημάτων, που σε τέτοια ένταση δεν είχε νιώσει, άρχισε να πονά εκεί που η μήτρα εδρεύει.

Και άρχισε όλο της το κορμί να συσπάται, η ανάσα της κοβόταν, εκείνη πάλευε να την κρατήσει ρυθμική για να γεμίσει το κορμί της με οξυγόνο.

Και παλεύοντας για κάμποση ώρα, νιώθοντας μέχρι και την τελευταία απόληξη στο σώμα να ζωντανεύει, εκπληρώθηκε της μοίρας το γραμμένο.

Ένα σώμα σαν και όλα τα αλλά σώματα, τα όμοια μα όχι ίδια, ένα σώμα σαν και εκείνα που έδωσαν σε γενεές ολόκληρες φως ...ένα τέτοιο σώμα γέννησε το φως.

Ένα τέτοιο σώμα γέννησε εκείνο το βράδυ το είδωλο της και μέσα από αυτό γεννήθηκε και η ίδια, ξανά!Και βρισκόταν εκεί τυλιγμένη από σάρκα και δέρμα, φασκιωμένη στης ύλης τα σπάργανα, πανέτοιμη να τα ξεκινήσει όλα από την αρχή. (Συνεχίζεται..)

35 views0 comments

6908448439

©2020 by Souzana_Anna_Papafagou. Proudly created with Wix.com