Βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είσαι!

Είχαν περάσει κάποια λεπτα από την στιγμή που βρέθηκε εκεί. Κοιτούσε την επιγραφή πάνω από το κεφάλι της με μια παιδική απορία και με φόβο, είχε χαθεί, ήταν σίγουρη πως είχε χαθεί... και όμως αυτή εκεί η επιγραφή έγραφε ξεκάθαρα «είσαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είσαι». Κάθησε πάνω στη βαλίτσα της, έβγαλε τον χάρτη από την τσέπη της, έβαλε τα γυαλιά της (είχε πρεσβυωπία, έτσι της είχαν πει). «Μα να, θα έπρεπε να είμαι εδώ, και εγώ ...πως στον γέρο Δράκο ...βρέθηκα εδώ;!».

Χτύπησε ρυθμικά τα δάχτυλα της πάνω στο τσαλακωμένο χαρτί, (μάλλον πολυχρησιμοποιημένο , ίσως είναι πιο κατάλληλη αυτή η λέξη)... είχε ΠΑΝΤΑ αυτόν τον χάρτη μαζί της. Και ΠΑΝΤΑ έφτανε εκεί που σχεδίαζε να φτάσει... η τέλος πάντων έτσι νόμιζε. Να , όμως, που σήμερα έμελλε να χαθεί και να βρεθεί κάτω από αυτή την γελοία πινακίδα.

Και καθώς περνούσε η ώρα και εκείνη προσπαθούσε να καταλάβει, το παλτό της γλίστρισε απαλά από τα χέρια της, τα παπουτσια βγήκαν δειλά από τα πόδια της, η μπλούζα της ξεπλέχτηκε από τον κορμό της, η φούστα της τής γαργάλισε την μέση και της χάιδεψε τα πόδια καθως απόμακρυνοταν από αυτά... και έμεινε εκεί... να κοιτα την πινακίδα. Άρχισε να κρυώνει, και μολις κατάλαβε πως ήταν σχεδόν γυμνή, κοίταξε τον χάρτη, τον κοίταξε πολύ προσεκτικά! Πραγματι... βρισκόταν εκεί ακριβώς που θα έπρεπε να βρίσκεται... έβγαλε τα υπόλοιπα υφάσματα από πάνω της, άνοιξε την βαλίτσα της, πήρε στα χέρια της ενα περίεργο φουστάνι που κουβαλούσε μαζί της χρονια τώρα και δεν το είχε φορέσει ποτε πριν ... έβαλε σε μια γωνίτσα την βαλίτσα της , πήρε τον χάρτη και τον τσαλάκωσε με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσει μια βαρκα, μπήκε μέσα και περίμενε... η επιγραφή άνοιξε στα δυο, έτρεχε νερό από μέσα της, σχηματίστηκε ένας μικρός καταρράκτης, το νερό υψώθηκε στον δρόμο σχηματίζοντας θάλασσες και ποταμούς... και εκείνη σάλπαρε για ταξίδια, άγνωστα, γιατί είχε θυσιάσει τον χάρτη ... μα είχε πια το φουστάνι της, θα είχε αυτό για πυξίδα και δεν θα χανόταν ποτε ξανά... και ας χανόταν κάθε φορα!


36 views0 comments

6908448439

©2020 by Souzana_Anna_Papafagou. Proudly created with Wix.com